groetenuitghana.reismee.nl

week 3 in Ghana

Akwaaba obruni's! (= Welkom bleekscheten)

Eindelijk kunnen we een blogverhaal schrijven vanuit het gasthuis. Zo moeten we de gevaarlijke'pipigoten' niet meer passeren, waar Kaat al eens in durft te vallen!
Alleen om te skypen en foto's up te loaden moeten we deze avontuurlijke trip nog steeds wagen.

Zaterdag is het Independence Day voor Ghana en hierop marcheren alle militaire diensten, scholen, ... door Accra en Kumasi. We gaan zeker een kijkje nemen in Kumasi en blijven dus dit weekend eens thuis. Met als gevolg: zondag gaan we naar de kerk al dan niet met ons boek(zingbRoek) vol zilverwerk!

Cool
Marcheren blijkt vrij vermoeiend te zijn voor de gemiddelde Ghanees want maandag wordt er niet gewerkt dus ook wij zijn een dagje vrij.
Dinsdag starten we vol goede moed aan onze nieuwe taak op school. We moeten geen klassikale Engelse les geven, maar mogen de leerlingen individueel begeleiden tijdens leesopdrachten waardoor hun Engels zou moeten verbeteren. We zien dit allebei meer zitten dan het lesgeven, omdat we nu het gevoel hebben meer te kunnen bereiken dan bij het klassikaal lesgeven, waarbij de helft niet kon volgen omwille van de taal.
We hebben het ook voor elkaar gekregen dat we een volledig klaslokaal mogen inrichten alsDE Belgische Dorien & Kaat klas! Hiha! We mogen deze klas schilderen, ...

Voor de rest hebben we ontdekt dat de hygiëne hier thuis echt op en top is! Ayeye placeerde een drolletje in het midden van de gang en Kaat voelde een dikke Afrikaanse spin over haar voet kruipen terwijl ze op het toilet zat! De broer hiervan vonden we even later in de keuken, maar deze is spoorloos verdwenen. We hopen dit niet terug te vinden als een Afrikaanse delicatesse op ons bord.
Nu we het toch hebben over het eten... Fried Yam blijkt heel lekker te zijn, maar als je die de volgende dag gekookt op je bord krijgt, haal je je neus toch wel even op!

De eerste brief van het thuisfrontis aangekomen in Kumasi! Kaat had de eer om deze woensdag in ontvangst te nemen. Dankjewel suske! ;)
Voor diegene die zich niet meer kunnen inhouden en nuook allemaal aan het schrijven willen, volgt hieronder ons adres:

Kaat Dewinter OF Dorien Jacobs
c/o Projects Abroad
Private mail bag
Kumasi
Ashanti Region
Ghana

Dit was het Ghaneese nieuws van 15.45u (plaatselijke tijd). Wij danken u voor het lezen en graag tot de volgende keer!

Groetjes uit Ghana,
Kaat & Dorien

Elise

Hoi hoi hoi,

Ik heb jullie blog al een paar keer bezocht en nu staan er ook foto's op, geweldig! Ik ben blij om te horen dat jullie je draai daar toch wat vinden. Het zal idem wel eventjes aanpassen zijn. Maar gullie doet da goe he. Echt show foto's!!!

Bij ons zit de eerste lesweek er ook op se. En sommige lessen zijn al wa interessanter en verstaanbaarder dan andere, maar het is hier ook echt wel tof!

Kei goed da ge eindelijk spaghetti hebt kunnen vinden. Ik zou nog zoveel willen vragen en vertellen, maar daarvoor gaat da kadertje hier te klein zijn vrees ik. Dus ga ik het houden bij: Hou jullie goed, geniet ervan en wij (= Ikke, Sanne, Ellen en Chari) volgen alles goed mee hoor!

Groetjes

Elise!x en de rest ook natuurlijk :-)

tante niki

Dag ghanese 'juffrouwen', keiplezant jullie zo te kunnen volgen vanuit de zetel bij een warm stoveke, ja ja vriezeman verblijft hier nog steeds. Wat jullie daar allemaal beleven en ontdekken is toch wel gigantisch. Zou wel eens een tijdje met jullie willen 'schoollopen', ben ervan overtuigd dat een hele nieuwe wereld voor mij zou opengaan. Nog veel plezier en ben benieuwd naar de foto's van jullie zelf ontworpen en designed klasje. groetjes